Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή S Mobile Cloud απαιτείται να δημιουργήσετε πρώτα έναν λογαριασμό καταχωρώντας τα στοιχεία σας και στη συνέχεια να επιλέξετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης, τον οποίο θα πρέπει να απομνημονεύσετε.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε όλη αυτή τη διαδικασία να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού; Η Google προσφέρει μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να συνδεθείτε εύκολα και γρήγορα σε ιστότοπους, καθώς και σε εφαρμογές. Ονομάζεται "Σύνδεση μέσω Google" και είναι πλέον διαθέσιμη στην εφαρμογή S Mobile Cloud, για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.


Τι είναι η "Σύνδεση μέσω Google";

Σύμφωνα με την Google: «Η Σύνδεση μέσω Google σας βοηθά να συνδέεστε εύκολα και με ασφάλεια σε εφαρμογές ή υπηρεσίες τρίτου μέρους με τον Λογαριασμό σας Google. Όταν χρησιμοποιείτε τη Σύνδεση μέσω Google, δεν χρειάζεται να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης επανειλημμένα σε διαφορετικές υπηρεσίες.» 

Με απλά λόγια, σημαίνει ότι η Google αναλαμβάνει να καταχωρήσει τα δεδομένα σύνδεσης σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή και εξαλείφει την διαδικασία χειροκίνητης εισαγωγής των στοιχείων σας, καθώς και του κωδικού πρόσβασης.

Διαφέρει από τη λειτουργία τοπικής αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης, που ήδη υπάρχει στο S Mobile Cloud, καθώς η διαχείριση της σύνδεσης και του ελέγχου ταυτότητας γίνεται εξ ολοκλήρου από την Google.


Πώς λειτουργεί;

Όταν ανοίξετε την νέα έκδοση της εφαρμογή S Mobile Cloud, θα δείτε ένα κουμπί "Σύνδεση μέσω Google ". Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί αυτό, να επιλέξετε τον λογαριασμό με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε και επιτρέψετε στην  Google να στείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας, ώστε να μπορέσετε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε.


Ποια είναι τα οφέλη;

  • Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η δυνατότητα είναι η εξάλειψη των διαδικασιών μη αυτόματης σύνδεσης και εγγραφής λογαριασμού στην εφαρμογή. Ένα κλικ στο κουμπί είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε.
  • Επιταχύνει την επαλήθευση. Αυτό που θα μπορούσε να διαρκέσει ορισμένα λεπτά με αναγνωριστικά και κωδικούς πρόσβασης, μπορεί τώρα να διαρκέσει μόλις ένα δευτερόλεπτο.
  • Δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε την ταυτότητα ή τους κωδικούς πρόσβασής σας. Με ένα μόνο κλικ μπορείτε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε.
  • Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να παραβίασης του λογαριασμού, καθώς η Google χειρίζεται τη διαδικασία επαλήθευσης στο παρασκήνιο. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία «Σύνδεση μέσω Google», μπορείτε επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://support.google.com/accounts/answer/12849458?hl=el